ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОГАНІЗАЦІЙ! СТАРТУЄ ПРОЄКТ МОП «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСТІ ЖІНОК У РИНКУ ПРАЦІ ЧЕРЕЗ РОЗШИРЕННЯ ПОСЛУГ ІЗ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ Й ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ»

Дата: 25.12.2023 12:34
Кількість переглядів: 211

В березні 2023 року Міністерство економіки України презентувало достатньо амбітний План відновлення України від наслідків війни до 2032 року. Досягнення його цілей та економічних показників багато в чому залежить від міцного людського капіталу. Сьогодні, коли війна ще триває, багато людей служать у збройних силах України, а мігранти не поспішають повертатися з інших країн, важливим джерелом робочої сили в Україні мають стати жінки.

У зв’язку з цим Міжнародна організація праці (МОП) розпочала в Україні новий проєкт «Забезпечення участі жінок у ринку праці через розширення послуг із дошкільної освіти й догляду за дітьми».

Серед іншого, проєкт сприятиме розробленню та пілотуванню гнучких та доступних моделей закладів із дошкільної освіти й догляду за дітьми; ухваленню змін до законодавства та формалізації діяльності індивідуальних нянь відповідно до міжнародних та європейських трудових норм; залучення жінок до ринку праці у середньостроковій перспективі та у період післявоєнного відновлення; зміцнення економічної спроможності жінок, особливо матерів малих дітей.

Одним із ключових напрямків проєкту є організація можливості догляду за дітьми за місцем роботи одного з батьків в разі нестачі місць у державних/приватних дитячих садках в певному населеному пункті та з метою підвищення продуктивності і лояльності працівників.

- Компанія (підприємство, установа) організує дитячий простір/центр/кімнату/клуб, що не вимагає спеціального ліцензування, як у випадку повноцінного дитячого садка.

- Дитячий простір/центр/кімната/клуб можуть розміщуватись в приміщенні компанії (підприємства, установи) або у приміщенні, наближеному до нього. Основні вимоги: наявність базових комунікацій та доступ до укриття/бомбосховища.

- Для облаштування приміщення МОП надає грант в розмірі до 25 000 ам. дол. та допомагає із забезпеченням будівельних матеріалів.

- Харчування дітей може здійснюватись в їдальні компанії (підприємства, установи) або шляхом замовлення послуг кейтерінгу. Харчування може фінансуватись із бюджету компанії (установи) або батьками.

- Вихователь/інструктор для дітей може фінансуватись із бюджету компанії (підприємства, установи) або батьками. За потреби МОП надає сприяння у пошуку дитячого вихователя/інструктора з педагогічною освітою, а також у складанні денної програми дитячих активностей для всіх вікових категорій.

- Проєктом МОП вітається створення дитячих просторів/центрів/кімнат/клубів на основі державно-приватного партнерства.

В Україні вже були реалізовані проєкти створення можливостей догляду за дітьми за місцем роботи батьків, зокрема, в компаніях Астарта, Нафтогаз України, МХП, Sense Bank, які готові поділитися досвідом.

Запрошуємо взяти участь у реалізації подібного проєкту і в разі зацікавленості просимо заповнити анкету за посиланням (продубльовано в qr-коді):

https://forms.gle/HBB5f3rKKNSAyWXG8

Контактна інформація:

м.т. +380503533402, e-mail: ved3@uspp.org.ua .

Контактна особа: Куцева Світлана Геннадіївна.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь