Представниця Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс відвідала місто Купʼянськ.

Дата: 11.06.2024 11:49
Кількість переглядів: 70

Американська юристка Бренда Голліс відвідала місто Купʼянськ.


В супроводі керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна, керівника Куп'янської окружної прокуратури Едуарда Миргородського, начальника Куп'янського РВ ГУНП Кирила Щербинського, керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс побувала в місцях російських атак на цивільну інфраструктуру міста Куп'янськ.

«Документування та розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими, залишається незмінним пріоритетом нашої роботи.

На місцях працюють прокурори, слідчі поліції та Служба безпеки України, органів місцевого самоврядування. Ми не маємо права втратити жодного доказу. І наша головна мета сьогодні – відновити справедливість для тих людей, які постраждали від воєнних злочинів», – зазначив Олександр Фільчаков. 

Фото без описуАндрій Беседін розповів пані Голліс про ситуацію в Куп'янській громаді та тактику російських агресорів - терор мирного населення, який триває з моменту деокупації вже майже два роки.

Фото без описуТакож відвідали зруйновану будівлю відділку поліції, в якому російські військові практично відразу після окупації міста організували катівню.

Фото без опису У застінках напівпідвального приміщення вони у різний спосіб катували місцевих жителів. Й по сьогодні точно не відомо скільки всього людей пройшло через тортури в катівні, яка розташовувалась в приміщенні Куп'янському відділі поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь