Силам Оборони України передано 100 FPV - дрони та станцію управління.

Дата: 10.06.2024 12:10
Кількість переглядів: 53

FPV-дрони

вид безпілотників, керування якими здійснюється за допомогою функції 

“Вигляд від першої особи” (англійською абревіатура означає FPV – First Person View).

Фото без опису

''Вигляд від першої особи'' це функція передавання відео в реальному часі з камери, що встановлена в передній частині БПЛА. Оператор керує безпілотником за допомогою пульта і бачить місцевість навколо безпілотника в реальному часі за допомогою спеціальних окулярів, так, ніби він сидить усередині самого безпілотника, подібно до пілота. Такі дрони проявляють виняткову маневровість і здатні швидко змінювати напрямок руху, що потребує високого рівня майстерності та підготовки.

Такі літальні апарати можуть розвивати швидкість понад 100 кілометрів на годину і більше.


Наші військові використовують FPV-дрони у ролі камікадзе з різними бойовими частинами, а також для скидів боєприпасів на противника, після чого безпілотник повертається. У навчених руках FPV дрони-камікадзе є високоточною зброєю, яка здатна уражати різну броньовану техніку і знищувати особовий склад ворога. Вдале застосування одного або декількох FPV - дронів може знищити техніку вартістю мільйони доларів.

Фото без опису
В Куп'янській громаді триває постійна робота з підвищення обороноздатності Сил Оборони України. Так за особистої підтримки начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова й сприяння Харківської обласної військової адміністрації, Куп'янською міською радою було придбано комплекс "Грім". Він складається зі 100 безпілотних літальних апаратів типу FPV та наземної станції управляння, яка має все необхідне для ефективної роботи оператора: FPV окуляри з аналоговим приймачем, пульт керування, монітор, антени, ретранслятор управління і відео, акумуляторні батареї та інше.


На минулому тижні начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов разом з начальником Куп'янської міської військової адміністрації Андрієм Беседіним та начальником Куп'янської районної військової адміністрації Андрієм Канашевичем передали комплекс "Грім" одному з військових підрозділІв спеціального призначення на Куп'янському напрямку.

Фото без опису


Робота над підвищенням обороноздатності не припиняється.

Працюємо для людей та Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь