Чоп наше нове місто - Побратим!

Дата: 07.06.2024 09:54
Кількість переглядів: 50

Чоп та Куп'янськ стали містами - побратимами!

Чоп – найзахідніше місто України. Це важливий залізничний вузол на кордоні з Угорщиною і Словаччиною, розташоване за 25 км від Ужгорода. Його цілком справедливо називають «воротами» України. Населення міста Чоп близько дев’яти тисяч чоловік. Свою назву місто Чоп отримало від магнатів Чапі, які ним володіли. В історичних джерелах воно вперше згадується в 1281 році. В нього була дуже буремна історія. В різні часи місто належало до Угорщини, Чехословаччини й лише в 1945 році остаточно стало українським. Загалом протягом своєї історії в Чопі змінилося 142 управителі.

Сьогодні в цьому прикордонному місті розміщені транспортні термінали, депо, пункти технічного огляду вагонів і їх перестановки з вузької колії на широку і навпаки. Перебуваючи на кордоні з Європейськими країнами, місто запозичило і приміряло на себе схожий образ. Тут відчуваєш себе в Європі, де особливе планування вулиць і будинків, незнайома мова й усміхнені люди, які не губляться в міській метушні.


На мапі України міста Куп'янськ та Чоп розташовані дуже далеко одне від одного, в різних куточках нашої держави. І хоча їх розділяють понад 1400 кілометрів автомобільних шляхів, відстань не стала на заваді їх дружбі та співпраці.


6 червня місто Куп'янськ відвідав Чопський міський голова Валерій Самардак. Разом з начальником Куп'янської міської військової адміністрації Андрієм Беседіним вони побували в центральній частині міста, оглянули пам'ятки, пройшлися вулицями та відвідали оглядовий майданчик. Андрій Олександрович розповів про всі жахливі руйнування, яких кожного дня зазнає Куп'янська громада після деокупації восени 2022 року та героїчну боротьбу наших Захисників.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Угоду про співпрацю між Куп'янською та Чопською громадами своїми підписами засвідчили начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін та Чопський міський голова Валерій Самардак. В рамках меморандуму були визначені чіткі домовленості про співпрацю в різних напрямках.
Під час зустрічі Валерій Володимирович поділився, що Чопська громада прагне підтримувати й допомагати Куп'янчанам. Для цього на засіданні сесії було прийнято рішення про виділення з бюджету Чопської громади субвенції у розмірі 1-го мільйона гривень для потреб комунальних підприємств Куп'янської міської територіальної громади.

Андрій Беседін на знак поваги й підтвердження дружніх відносин презентував пам'ятну відзнаку "Куп'янськ. Нескорений! Незламний! Український!", виготовлену на честь річниці деокупації Куп'янська, прапор та книги.

Фото без опису


Чоп став п'ятим містом України, з яким Куп'янськ та Куп'янська громада підписала меморандум про співпрацю. Раніше домовленості про партнерські відносини були підписані з Житомиром, Рівним, Чернівцями та Новоселицькою міською громадою Чернівецької області.

Також братерські відносини підтримуються з містом Прущ-Гданський (Польща) й Округом Девіс штату Юта (США).

Фото без опису


Працюємо для людей та Перемоги !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь