Побратим - Округ Девіс, США

Дата: 27.06.2024 14:35
Кількість переглядів: 22

Фото без опису
Davis County — округ на півночі штату Юта, США. За даними перепису населення США 2020 року, населення становило 362 679 осіб, що робить його третім за чисельністю населення округом штату Юта.

 

Округ Девіс був створений 5 жовтня 1850 року, центром округу було визначено Фармінгтон через його географічне розташування посередині між кордонами річки Вебер на півночі та річки Джордан на півдні. Протягом перших 50 років свого існування округ Девіс зростав повільно. З появою Центральної залізничної дороги штату Юта в 1870 році почався перехід до механізованого сільського господарства і сплеск торгівлі, банківської справи, поліпшення доріг, нових систем водопостачання та електрифікація будинків, а найбільшим містом як за чисельністю населення, так і за площею — Лейтон. Округ був названий на честь Деніела Девіса, капітана мормонського батальйону.

Округ Девіс є частиною столичного статистичного району Огден-Клірфілд, штат Техас, а також об'єднаного статистичного району Солт-Лейк-Сіті-Прово-Орем, штат Техас.

Сьогодні більша частина населення проживає в Лейтоні, Баунтіфулі, Кейсвіллі та Клірфілді, тоді як більша частина приросту зосереджена в північно-західній, північно-східній та південно-західній частинах округу, і особливо в таких містах, як Сіракузи, Клінтон, Вест-Пойнт, Саут-Вебер та Вудс-Кросс. Округ є найменшим за розміром в штаті, в даний час він є третім за чисельністю населення.

Layton

Фото без опису

Семимильна дамба через Велике Солоне озеро веде до державного парку острова Антилопа, де мешкають великорогі вівці, олені-мули, вилорогі антилопи, койоти та вільно бродяче стадо з понад 600 бізонів, а також понад 250 видів птахів. На острові також є 36 миль стежок для катання на гірських велосипедах і піших прогулянок, кемпінг, пляжі та освітній центр для відвідувачів.

Фото без опису

enlightened

 З 1 листопада в місті Київі відбулась зустріч між представниками громад Харківської області та штату Юта. Тиждень тому, 20 жовтня, представники Харківщини та Юти завдяки комп'ютерним технологіям мали перше знайомство  онлайн, тож тепер мали можливість зустрітися й поспілкуватися наживо.


До складу Української делегації увійшли: заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, народний депутат України Олексій Красов, радник начальника Харківської обласної військової адміністрації Віталій Русанов, начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, очільники Чугуївської МВА Галина Мінаєва та Печенізької громади Олександр Гусаров, проректор Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Анатолій Бабічев та представники Харківської ОВА.

Округ Девіс штату Юта представили:  комісар округу Девіс штату Юта Боб Девідсон, директор з економічного розвитку, якісного зростання та міжурядових відносин Асоціації урядів Беар Рівер Шон Мілн, мер міста Ван'ярд штату Джулія Фалмер, віце-президент з урядових і зовнішніх відносин Університету штату Юта Девід Вайсер. 
Під час зустрічі шановним гостям презентували відео, які познайомили з життям громад та тим, що приніс руський мір на нашу землю. Це справило сильне враження на всіх учасників заходу.

Після більш близького знайомства та спілкування учасники зустрічі перейшли до офіційної частини - підписання угод про співпрацю.
Метою налагодження відносин та підписання угоди між Куп'янською міською територіальною громадою та округом Девіс штату Юта стала спільна праця, спрямована на посилення загальної співпраці  між державними органами, науковими установами, кластерами та бізнесом. Пріоритетними сферами для співробітництва спільно визначено дослідження, розробку в комерційному секторі та стійких технологій, включаючи:
1. Чиста енергія;
2. Агроінновації;
3. Агропромислова техніка, обладнання;
4. Стала біоекономіка;
5. Цифрові технології.
Також домовлено про розробку та впровадження проектів, які приносять взаємну вигоду та сприяють відбудові Куп'янської міської територіальної громади.
Угоду своїми підписами засвідчили начальник Куп'янської МВА Андрій Беседін та  Комісар округу Девіс штату Юта Боб Стівенсон.


"Від всієї нашої громади у дякуємо всьому американському народу за підтримку в боротьбі з російськими агресорами. Впевнений, що разом нам вдасться звільнити нашу країну від окупантів та швидко все відновити", -  звернувся до партнерів начальник Куп'янської міської військової адміністрації  Андрій Беседін.

Фото без описуНа знак поваги та вдячності за майбутню  допомогу громаді Андрій Беседін презентував членам американської делегації пам'ятні відзнаки "Куп'янськ. Нескорений! Незламний! Український!", виготовлені на честь річниці деокупації Куп'янська та книги.

 

Фото без описуWe are glad to cooperate with you!

Слава Нації!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь