Другий Міжнародний форум "Lviv Urban Forum".

Дата: 28.06.2024 14:23
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

В місті Львів відбувся Другий Міжнародний форум "Lviv Urban Forum".


Він об'єднав мерів і голів українських громад, головних архітекторів і архітекторок, керівників департаментів, представників уряду і профільних міністерств, міських планувальників, фахівців містобудівної справи, науковців, студентів, громадських активістів та містян, які змінюють і розвивають свої міста. На запрошення Львівського міського голови Андрія Садового участь в форумі взяли разом з  начальником Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Олександом Морусом.


Львів – сучасне європейське місто з понад 760-річною історією. Воно добре відоме в Україні та Європі своєю унікальною архітектурною спадщиною, внесеної до списку ЮНЕСКО. Водночас вважається прикладом сильного та продуктивного місцевого самоврядування, яке вбирає прогресивні ідеї та ділиться досвідом з іншими громадами України. З початком російської війни проти України Львів прийняв понад 250 тис. внутрішньо переміщених українців і став центром реабілітації травм війни UNBROKEN. Будучи найбільшим західним обласним центром України, місто також є найбільшим гуманітарним центром країни та воротами України для європейських гостей.

Фото без опису
Під час заходу розповів всім присутнім про життя Куп'янської громади, яка вже 2 роки після деокупації знаходиться під постійними обстрілами країни - терориста росії. 


"Наша позиція залишається не схильною - не важливо скільки кілометрів до лінії фронту - шість, сто шість чи тисяча, люди, які, залишаються в громаді, мають отримувати послуги в повному обсязі як отримували їх і до війни. І я пишаюсь нашими куп'янчанам, комунальниками, енергетиками, газовиками та всіма, хто титанічним трудом в нереальних умовах роблять ті речі, які багато хто вважає просто неможливим", зазначив під час виступу.

 


Також поділився планами з відбудови Куп'янської громади, яка розпочнеться щойно настане наша Перемога.
Крім того,  провів низку зустрічей, під час яких були налагоджені корисні знайомства з представниками українських та європейських міст. Важливі комунікації з Бартом Сомерсом - мером міста Мехелен (Бельгія), Еріком Лае Солбергом - мером міста Осло (Норвегія), Ремігіюсом Шимашюсом - екс мером міста Вільнюс (Литва) та Пьотром Лоренсом - головним архітектором міста Гданськ (Польща). Дякую колегам за конструктивний діалог та підтримку, як України, так і безпосередньо Куп'янської громади. Працюємо далі, для поглиблення наших взаємовідносин.

Фото без опису
Дякую Андрію Садовому за запрошення до участі в Міжнародному форумі, та велику підтримку куп'янчан

.
Працюємо для людей та Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь