Побратим - Місто Полтава

Дата: 01.07.2024 11:44
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

Полтава — важливий культурний центр, великий транспортний вузол. Площа міста — 122 км². Адміністративно місто розділене на 3 райони: Шевченківський (колишній Жовтневий), Київський і Подільський (колишній Ленінський). Наявне населення у 2023 році — 294 695 осіб.

Це невеличке, але напрочуд мальовниче місто, засноване 899 року сіверянами. Його називають духовним центром України. 

 У Полтаві Головна Площа називається Кругла, і якщо дивитись з висоти пташиного польоту, нагадує сонце, з якого виходять вулиці-промінчики. Але справжнім символом міста є Біла альтанка, розташована на Івановій горі. З неї відкривається неповторний краєвид на місто та річку Ворскла.

Недаремно Полтавщину називають колискою української мови, адже цей край подарував Україні визначних письменників та драматургів. Тож відвідайте музей Панаса Мирного та музей-садибу Івана Котляревського. Цікавим є і місцевий Краєзнавчий музей, що вважається одним з найстаріших в країні.

Єдина у світі каплиця Юрія Переможця зведена в стилі українського модерну. Святиня дивує видовженою вгору формою. Збудована понад 100 років тому з нагоди 200-річчя Полтавської битви каплиця має площу 9 квадратних метрів. Подивитися на місцеву визначну пам`ятку варто тим, хто цікавиться архітектурою.
Фото без опису

enlightened
29 червня начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін разом з начальником відділу цифрової трансформації, внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Миколою Курченком відвідали місто Полтава, де зустрілися з секретарем Полтавської міської ради Катериною Ямщиковою та підписали угоду про співпрацю між громадами. Ця дружба сприятиме налагодженню стосунків, відбудові й розвитку Куп'янської громади.


Також в рамках поїздки посадовці відвідали сучасний "Дія центр" та взяли участь в урочистому відкритті "Ветеранський центр Полтави".

Фото без опису

В рамках співпраці передбачено запровадження довгострокових дружніх взаємовигідних відносин, інвестиційне, економічне співробітництво, співпраця та обмін досвідом у сфері науки, освіти, охорони здоров’я, культури й мистецтв, туризму, спорту, комунального господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, збереженні культурної спадщини та інших видів співробітництва, участь у програмах культурного обміну та інше. Домовленості передбачають допомогу як під час війни, так і під час відбудови, яка нас чекає попереду.

Фото без опису

Ми вдячні за співпрацю! 

Разом до перемоги!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь