Професійна адаптація ветеранів війни та членів їх сімей

Дата: 07.10.2024 09:25
Кількість переглядів: 38

   Фото без опису
Ветерани війни та члени їх родин мають можливість отримати безоплатні послуги з професійної адаптації.


Професійна адаптація – це заходи, спрямовані на здобуття, відновлення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, що здійснюються шляхом:


- підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничою професією, у тому числі підвищення кваліфікації за освітніми програмами/робочими освітніми програмами;


- отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, проходження спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання;


- отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.


   Відповідно до Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 432 (далі – Порядок та умови) зазначені категорії осіб мають можливість скористатись правом на отримання послуг з професійної адаптації, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів та інших джерел, не заборонених законодавством.
   Дія Порядку та умов не поширюється на осіб, які відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” проходили протягом останніх трьох років професійне навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації, зокрема отримали ваучери відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 207.
   Послуга з професійної адаптації надається в порядку черговості. Особа може повторно отримати дану послугу, але не раніше ніж через три роки після її попереднього отримання.
   Для отримання послуг з професійної адаптації необхідно звернутись до Управління праці та соціального захисту населення Куп’янської міської ради за адресою:
м.Куп’янськ, вул. Захисників Куп’янська, 26а, телефон для довідок: 0993294974


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь