Житлово-комунальне господарство

Дата: 04.10.2023 09:01
Кількість переглядів: 87

      На даний час життєдіяльність міста забезпечують комунальні підприємства «Комунальник», «Благоустрій міста», «Куп’янський водоканал», «Куп’янськтеплоенерго».
     У зв’язку з військовою агресією у житлово-комунальному господарстві громади є багато проблем, що потребують негайного вирішення. У зв’язку з  проходженням військових дій на території міста Куп’янська відбулося руйнування житлових будівель, мостів та шляхопроводів, водопровідних та каналізаційних мереж, об’єктів інфраструктури, пошкоджені шляхи, газопроводи, електричні мережі міста, сталося руйнування, значне погіршення стану житлового фонду та основних фондів підприємств. Результатом цього є  збільшення обсягів капітальних і поточних ремонтів, а внаслідок цього – зростання собівартості послуг, спад прибутковості підприємств, зниження якості житлово-комунальних послуг, збільшення видатків з місцевого бюджету на їх підтримку.


      У місті Куп’янську налічується 130 багатоповерхових житлових будинків, у смт Ківшарівка – 72, смт Куп’янськ-Вузловий – 93. Внаслідок ворожих обстрілів значна кількість житлового фонду зазнала значних пошкоджень, у тому числі критичних, на даний час проведено обстеження будинків у смт Ківшарівка, у найближчий час заплановано обстеження житлового фонду смт Куп’янськ-Вузловий.
     Куп’янською міською військовою адміністрацією, виконавчими органами  проводиться комплексна робота щодо відновлення матеріально-технічної бази комунальних підприємств, організовується як закупка нової техніки, так і її отримання від партнерів, у тому числі й міжнародних.
    З метою створення комфортних та безпечних умов проживання в місті вживаються системні заходи щодо комплексного благоустрою та озеленення території громади. 
Щоденно виконується прибирання доріг від наслідків руйнувань, сміття, замітання, прибирання зупинок громадського транспорту, територій прилеглих до пам’ятників, вивезення ТПВ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь