Соціальний захист

Дата: 04.10.2023 09:01
Кількість переглядів: 129

Політична та економічна ситуація в країні призводить до необхідності активного реагування соціальної галузі на проблеми різних категорій громадян. На території м. Куп’янська послідовно впроваджується соціальна політика, направлена на формування комплексної програми допомоги соціально незахищеним куп’янчанам, зокрема непрацездатним особам, особам з обмеженими фізичними можливостями, багатодітним  та малозабезпеченим сім’ям тощо. Вжиття системних заходів щодо підвищення якості життя незаможних верств населення та необхідність збереження пріоритетних напрямків соціального захисту, запобігання поглибленню бідності на підставі виконання соціальних зобов'язань Куп’янської міської ради дозволять реально підтримувати незаможні верстви населення міста, сприяти захисту населення від соціальних ризиків в умовах реформування соціальної сфери.


У вирішенні проблем соціального захисту населення пріоритетним є реалізація різноманітних заходів шляхом надання різного виду допомог та соціальних послуг. Також, важливим напрямком роботи щодо соціального захисту населення є забезпечення реалізації конституційних прав громадян на працю та поліпшення стану безпеки, умов та гігієни праці у виробничому середовищі. 
Важливою формою надання соціальної допомоги є організація соціально – побутового та медичного обслуговування в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  Куп‘янської міської ради,  де обслуговуються  особи з інвалідністю, одинокі  непрацездатні громадяни і громадяни похилого віку. На початок 2022 року на обслуговуванні Терцентру перебувало більше 3,8 тис. мешканців міста, в тому числі у відділенні денного догляду 1,1 тис. осіб. У зв’язку веденням бойових дій на даний час обслуговується близько 450 осіб.
    Задоволення соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги забезпечується Центром соціальних служб Куп’янської міської ради (далі – ЦСС). ЦСС  надає допомогу особам та соціальним групам, які не в змозі самотужки подолати складні життєві обставини шляхом професійної підтримки сімей з дітьми, попередження сімейного неблагополуччя, забезпечення прав дітей та молоді зростати у сприятливому сімейному середовищі.  У 2021 році 179 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, охоплені соціальним супроводом, надано 8,5 тис. соціальних послуг.  Крім того,  у 2021 році у м. Куп’янську було створено «Молодіжний центр», що направлений на забезпечення превентивної роботи з молоддю та  молодими сім’ями. На даний час при Куп’янській міській військовій адміністрації створена Молодіжна рада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь