Охорона здоров’я

Дата: 04.10.2023 09:05
Кількість переглядів: 71

    Діяльність галузі охорони здоров’я у 2023 році спрямована на забезпечення належного рівня надання медичної допомоги населенню, проведення профілактичних заходів, забезпечення стабільного функціонування закладів охорони здоров’я.
На території громади організовано надання медичної допомоги першого та другого рівнів, послуги надаються КНП «Куп’янський центр первинної медичної допомоги», КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» мешканцям усього району.


Одним із пріоритетних напрямків розвитку Куп'янської міської територіальної громади є забезпечення громадянам рівного доступу до якісної первинної медичної допомоги та належного рівня медичних послуг. Первинна медична допомога мешканцям громади надається КНП “Куп'янський центр первинної медичної допомоги” Куп'янської міської ради.
     У структурі підприємства налічуються амбулаторії практики сімейної медицини (11), фельдшерсько-акушерські пункті (19), у тому числі розташовані у сільській місцевості, фельдшерські пункти (9), медичні пункт тимчасового базування (2). 
На території, що обслуговується підприємством станом на початок 2022 року, проживає 77049 осіб, з них обслуговується сімейними лікарями 64597ociб; проживає на території дітей 0-18 років - 11212 осіб, з них обслуговується сімейними лікарями 11600 осіб (кількість дітей, що обслуговується більша, ніж тих, що проживають на території Куп'янського району - це пояснюється тим, що в сусідніх районах не має лікарів відповідної спеціальності.
     Станом на 01 вересня 2023 р. на території м. Куп’янськ працюють 3 амбулаторії, 2 ФАПи.
    До початку активних бойових дій прийом здійснювали 29 лікарів первинної медичної допомоги. Після окупації та  проведення  активних бойових дій по звільненню м. Куп’янськ на прийомі залишилось 9 лікарів, які ведуть прийом в м. Куп’янськ та смт. Куп’янськ-Вузловий. 
     В АЗПСМ смт. Ківшарівка на теперішній час лікарі відсутні. В зв’язку з знаходженням в зоні бойових дій і проведенням обстрілів рф відновлення будівель тимчасово не проводиться.

    КНП «Куп’янське ТМО» визначене однією з опорних лікарень Харківської області, де забезпечується цілодобова медична допомога за хірургічним, травматологічним, терапевтичним, акушерсько-гінекологічним, неврологічним, інфекційним та педіатричним профілями. Було також створене реабілітаційне відділення на 40 ліжок.
Загальна чисельність ліжкового фонду КНП «Куп’янське ТМО» складає 355 цілодобових ліжок. 
Амбулаторно-поліклінічна допомога населенню надається трьома поліклініками підприємства.
В поліклініках працюють профільні спеціалісти, які надають спеціалізовану медичну допомогу дорослим та дітям, функціонують різноманітні діагностичні кабінети, в тому числі телемедицини.
В КНП «Куп’янське ТМО» передбачено 200,25 штатних посад лікарів з 976 штатних одиниць.
Заклад є базою для проходження інтернатури для випускників вищих навчальних медичних закладів за 5 спеціальностями. До інтернатури в закладі зараховані 12 випускників вищих навчальних медичних закладів.
Підприємство було одним із закладів першої хвилі для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.
Стаціонар ВП «КЦМЛ» має в складі такі відділення: операційний блок з 6 операційними, які оснащені ендоскопічним обладнанням для проведення малоінвазивних хірургічних втручань в хірургії, травматології та гінекології, клініко-діагностичну лабораторію, лабораторію діагностики ВІЛ-інфекції завдяки якій лікарня має можливість обстежувати пацієнтів та медичних працівників на COVID-19 методом ІФА,  відділення променевої діагностики з кабінетами комп’ютерної томографії та мамографії, з кабінетом функціональної діагностики, ультразвукової діагностики, фіброгастродуоденоскопії.
На виконання Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з НСЗУ укладений договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за 12 пакетами медичних послуг. 
     У зв’язку з військовою агресією рф проти України та веденням бойових дій на території громади, нерухоме майно закладів охорони здоров’я зазнало руйнувань та значних пошкоджень, у недостатній кількості персонал. Надання стаціонарної медичної допомоги на даний час у місті Куп’янську не здійснюється. Вказані проблеми є пріоритетними для вирішення у 2023 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь