ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне вик

Дата: 21.12.2023 15:31
Кількість переглядів: 50

1. Найменування, місце знаходження та ідентифікацій ний код замовника в Єдиному державному реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Виконавчий комітет Куп’янської міської ради, проспект Конституції, буд.3, м. Куп’янськ, Харківська область, 63701, ЄДРПОУ 04058812, юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): акумуляторна батарея КОД ДК 021:2015:31440000-2 акумуляторні батареї

 

3. Ідентифікаторзакупівлі: UA-2023-12-21-017120-a

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Придбання замовником товару даного виду здійснюється для потреб військових формувань, за їх запитом з подальшою передачею такого товару на облік запитувача.

Згіднорозпорядження начальника Куп’янської міської військової адміністрації Куп’янського району Харківської області від від 18 грудня 2023 року N• 568 «Про придбання товарів без застосування процедури відкритих торгів та/або електронного каталогу», рішення Ради оборони Харківської області від 28.03.2023 року (протокол №3), Програми підтримки територіальної оборони Куп’янської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої розпорядженням начальника Куп’янської міської військової адміністрації від 24 травня 2023 року №82 (зі змінами), листа - звернення від військової частини України, було проведено наступну закупівлю:

акумуляторна батарея КОД ДК 021:2015:31440000-2 акумуляторні батареї

З метою нагального забезпечення військових підрозділів, що виконують завдання із захисту територіальної цілісності України, належного виконання бойових завдань зі знищення повітряних цілей та нагальною потребою у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів таабо електронного каталогу.

Крім того, інформація щодо вказаної закупівлі носить за своєю суттю військовідані, а ïx оприлюднення будь-якими засобами зв’язку, у тому числі у системі Prozоrro може призвести до ïx поширення необмеженому колу осіб, у тому числі з метою ïx використання проти суверенітету та незалежності України.

Так, частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або ïx представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Отже відповідно до Закону України «Про Правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24.02.2022 року 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.02.2022 року № 2102-IX (зі змінами), постанови KMУ від 30 березня 2023 року №  285 «Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні», Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, роб т i послуг замовників, передбачених законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року №1178 (зі змінами, далі - Особливості), рішення Ради оборони Харківської області від 28.03.2023 року закупівля:

акумуляторна батарея КОД ДК 021:2015:31440000-2 акумуляторні батареї відповідає положенням підпункту 4 пункту 13 Особливостей, де передбачено, що придбання замовниками товарів i послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися шляхом укладання договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли: існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та або електронного каталогу, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

Відповідно до пункту 13 Особливостей замовник разом із звітом про договірпро закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та додатки до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до пункту 13. Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

Інформацію в договорі та додатках до нього, яка за своєю суттю носить військові дані, заретушовано.

Термін (строк) поставки товару — з датиукладання договору по 31 грудня 2023 року.

 5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення визначено згідно довідки про зміни до кошторису на 2023 рік №32  від 05.12.223 року за КПКВК 0218240 «Заходи та роботи із територіальної оборони».

 

6. Очікуванавартість предмета закупівлі: Обсяг закупівлі був розрахований з кількості та вартості  Товару. Загальна вартість закупівлі 400 835 грн 52коп. (чотириста тисяч вісімсот тридцять п’ять грн 52 копійок) з ПДВ.

 

7. Процедура закупівлі: Застосовується процедура без застосування електронної системи.

 

Уповноважена особа                                                                      Світлана РОТЕНБЕРГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь