Побратим - Місто Рівне

Дата: 25.06.2024 13:20
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Перша згадка про Рівне у письмових джерелах, що тоді знаходилось під владою Галицько-Волинського князівства, датується 1283 роком. Попри всі випробування місто зберегло велику кількість архітектурних пам’яток, до яких входять не лише сакральні, а й монументальні споруди.

Свято-Успенська церква – одна із найстаріших у місті (1756 р.), виконана повністю з дерева. За народними переказами, саме цьому храмі зупинявся лідер руху гайдамаків Іван Гонта, який молився за перемогу у битві з польською шляхтою. До нашого часу окрім самої будівлі у чудовому стані дійшли дзвіниця, а також доволі цікавий «ланцюг моральних засад». До нього протягом 18 ст. приковували грішних прихожан, які привселюдно мали спокутувати свою нечестиву поведінку.

У Рівному знаходиться унікальний музей бурштину. Експозиція закладу нараховує численні експонати з усіх куточків області, а вік деяких із них сягає близько 40 млн. років. Прикрасою фонду є самобутня прикраса – диск-амулет, виготовлений близько 2,5 тисяч років тому. Також тут можна побачити шматок необробленого бурштину вагою цілих 2 кг.

В центрі міста розташований парк, який жителі міста називають «Лебединим озером». Ця пам’ятка ландшафтної архітектури зберіглася від часів існування садиби Любомирських.

Фото без опису

enlightened

Угоду про співпрацю між громадами 23 квітня своїми підписами засвідчили разом з  секретарем міської ради, виконувачем обов'язків міського голови Рівного Віктором Шакирзяном.


"Відтепер в Куп'янської громади з'явився новий друг, який готовий підставити плече й прийти на допомогу у відбудові нашої громади. Таким другом для нас стало Рівне. Підписані угоди не залишається просто на папері, адже ми налагоджуємо активну співпрацю між нашими громадами.", - зазначив в коментарі.

В рамках меморандуму були визначені чіткі домовленості про співпрацю в різних напрямках, зокрема про оздоровлення та відпочинок дітей з Куп'янської громади.
Також під час зустрічі була презентована платформа "Куп'янський Дрон", яка місяць тому почала працювати на сайті Куп'янської міської ради. Підписаний меморандум про партнерство передбачає співпрацю зокрема і в рамках даної платформи.

Фото без опису Ми вдячні нашому Місту-Побратиму за співпрацю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь