Побратим - місто Чернівці

Дата: 26.06.2024 11:11
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Чернівці́ — місто в Україні, адміністративний, політичний і релігійний центр Чернівецької області, важливий культурний та науково-освітній осередок України. 

Перша письмова згадка про Чернівці датується 1408 роком. Місто знаходиться за 40 км від румунського кордону і може похвалитись вишуканою архітектурою та цікавими пам’ятками.

В народі Чернівці називають «перлиною архітектури» і «українською Венецією». Чернівецький Національний Університет розміщений в історичній будівлі – колишній резиденції Буковинських митрополитів. Будівництво споруди тривало майже 20 років, адже до кожного етапу зведення підходили з особливою ретельністю. Витонченості екстер’єру додає різнокольорова черепиця на даху, а поєднання візантійського та романського архітектурних стилів підкреслює монументальність будівлі.

Фото без описуВулиця Ольги Кобилянської – єдина пішохідна в Чернівцях. Відома точна дата її закладення – 1786 р. На початку 20 ст. тут поступово почали з’являтись муровані будинки, а згодом дорогу вимостили бруківкою. Місцевих жителів навіть змушували гарно витерти підошви взуття, перш ніж ступити на новесеньке покриття.

Затишна історична вулиця  є головним міським променадом – зоною для піших прогулянок містян і туристів. Вулиця виникла ще в середині XVIII століття як дорога з Чернівців на село Молодія, але її основна забудова відноситься до XIX століття, коли вона отримала назву Панська.

Фото без опису

Чернівці справедливо називають «перлиною Буковини» або «перлиною австрійської корони», адже історична забудова старого міста — це цілісний, майже недоторканий ансамбль XIX — початку XX століть. Розповідаємо, які визначні пам'ятки потрібно обов'язково відвідати у Чернівцях — місті, де жила династія Габсбургів і відбувалося багато дивовижних історій.

enlightened

З 25 квітня цього року начальником Куп'янської міської військової адміністрації Андрієм Беседіним та Чернівецьким міським головою Романом Клічуком було підписано меморандум про співпрацю між Куп'янською та Чернівецькою міськими громадами. Роман Васильович вперше відвідав Куп'янщину. В супроводі Андрія Беседіна посадовці пройшлися вулицями міста, оглянули руйнування та відвідали оглядовий майданчик.

На знак підтвердження дружніх відносин Роман Клімчук презентував прапор міста Чернівці. Своєю чергою Андрій Беседін передав шановному гостю гільзу від артилерійського снаряда розписану куп'янським майстром.

Фото без опису

Ми сподіваємось, що наша с Вами співпраця допоможе ефективніше нищити ворога!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь