Побратим - місто Житомир

Дата: 26.06.2024 12:13
Кількість переглядів: 18

 

Фото без описуЖитомир - місто на Півночі України, розташоване на річці Тетерів.Населення міста — 261,6 тис. осіб. Його можна сміливо віднести до міста європейського типу – розвинута структура, велика кількість закладів, торгових центрів і інших місць відпочинку.

 

На додачу до цього, центральна площа міста дуже простора і має свій власний характер, який створює певну атмосферу. Одна із головних особливостей цього обласного центру – його індустріальні райони знаходяться на віддалі від його основної частини. Завдяки цьому там просто відсутня звична всім атмосфера індустріалізації.

Назву свою місто отримало в честь одного із дружинників перших київських князів Аскольда та Діра, який оселився в цій місцині. Ця теорія дійсно має право на існування, адже перші письмові згадки про Житомир датуються 1240-м роком. Згідно другої популярної версії назва походить від імені племені слов’ян, які тут проживали.

Фото без опису

А Житомирська скеля Чацького добре помітна з одного з найвідоміших оглядових майданчиків біля Тетерівського водосховища, також неподалік розташувалася ще одна подібна гора – так звані Чотири брати. Скеля Чацького користується неабиякою популярністю серед мандрівників, саме тому її разом з околицями обирають у якості місця для відпочинку. Тут чудовий сосновий бір та ліс з дерев листяних порід. Не відмовляйте собі у задоволенні поспілкуватися з природою та хоч на деякий час відволіктися від міської метушні.

Фото без описуenlightened

17 квітня начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін разом з начальником відділу цифрової трансформації, внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Миколою Курченком відвідали місто Житомир, де зустрілися з міським головою Сергієм Сухомлином та підписали угоду про співпрацю між громадами.


Ця дружба сприятиме налагодженню стосунків, відбудові й розвитку Куп'янської громади. В рамках співпраці було домовлено про обмін досвідом та налагодження співпраці в галузі запровадження місцевого самоврядування й громадських зв'язків, розвитку житлово-комунального господарства, підвищення рівня надання адміністративних і медичних послуг. Домовились про розвиток співпраці в галузях навчання і освіти, туризму, культури і спорту, підприємництва та інше. 

Фото без опису

Ми раді ставати кращими разом з Вами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь