Побратим - місто Прущ-Гданський

Дата: 26.06.2024 13:38
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Прущ-Гда́нський — місто в північній Польщі. Належить до Гданського повіту Поморського воєводства.

Місто з населенням 27 тис. Це економічна та культурна столиця майже 100 тисяч жителів Гданського району. Прущ розташований на розвилці основних національних автомагістралей Гданськ – Варшава та Гданськ – Лодзь. Додатковою перевагою є безпосередня близькість до кільцевої дороги Три-Город і автомагістралі А1, яка з'єднує північ країни з півднем. Зараз у місті зареєстровано понад 3000 підприємств. Тут також розташована Балтійська інвестиційна зона, постійно створюються нові житлові та комерційні приміщення.

У 2009 році оновлений центр міста отримав почесну нагороду від Польської асоціації містобудівників у загальнонаціональному конкурсі на найкраще керовані громадські простори. Влітку культурною столицею регіону стає Прушч-Гданський. В рамках «Фабрики культури» в амфітеатрі Міжнародного Балтійського культурного парку проходять театральні вистави і концерти під відкритим небом. Реконструкція Бурштинового шляху і торгового поста періоду римського впливу є унікальною пам'яткою Пруща. Фото без опису
Дружба між містами - побратимами сприятиме налагодженню стосунків, відбудові й розвитку міста Куп'янськ. В рамках співпраці міста Куп'янськ та Прущ - Гданський будуть обмінюватися досвідом щодо розбудови місцевого самоврядування,  знаннями та навичками, реалізовувати спільні проєкти, ініціативи, збагачувати духовне та культурне життя наших міст, а головне - робити внесок у розвиток об'єднаної Європи. 

enlightened

15 червня минулого року між містами Куп'янськ та Прущ - Гданський було підписано Акт про партнерство. В рамках цієї співпраці було домовлено про обмін досвідом щодо розбудови місцевого самоврядування, знаннями та навичками, реалізовувати спільні проєкти, ініціативи, збагачувати духовне та культурне життя наших міст, а головне - робити внесок у розвиток об'єднаної Європи. 
В рамках Акту про партнерство, підписаного між містами Куп'янськ та Прущ - Гданський, юні мешканці  Куп'янської громади побували на оздоровленні в Польщі. Місто - побратим взяло на себе всі витрати: проживання, харчування, екскурсії та інше.


Відносини між партнерами склалися дуже добрими й дружніми. З нагоди річниці підписання угоди про співпрацю на запрошення мера міста Прущ - Гданський Януша Врубеля  до Польщі прибула делегація з України на чолі з начальником Куп'янської міської військової адміністрації Андрієм Беседіним.

В поїздці його супроводжували начальник Куп'янського РВ ГУНП Кирило Щербинський, начальник управління культури, молоді та спорту Максим Лаптєв, начальник відділу цифрової трансформації, внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Микола Курченко та радник голови Куп'янської міської ради Віталій Колеснік.

Крім України до Польщі прибули партнери міста Прущ - Гданський з Литви, Німеччини й Бельґії. Під час зустрічі Андрієм Беседіним та Янушем Врубелем були обговорені питання подальшої співпраці між містами. Також начальник Куп'янської МВА обговорив ситуацію на території громади з сенатором Ришардом Свільським та заручився його підтримкою у вирішенні проблемних питань. Крім того були налагоджені зв'язки з першими особами міст Шилуте (Литва),  Гофгайм-ам-Таунус (Німеччина) та Берсе (Бельгія). Представники іноземних міст висловили свою підтримку Україні та готовність допомагати Куп'янській громаді в цей скрутний час.

Фото без опису
Разом з усіма члени Української делегації взяли участь у заходах з нагоди відзначення 33 річниці Дня міста Прущ - Гданський.

Крім того, гостинні господарі організували поїздку куп'янчан туристичними маршрутами до історичних й культурних місць.

Фото без опису
Фото без опису

Ми вдячні нашим закордонним друзям за співпрацю! Разом до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви евакуюватися?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь